ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 • ΚΟΡΗΣΣΙΑ

  Είναι το εμπορικό λιμάνι του νησιού άρα και το πρώτο που αντικρίζει κανείς φτάνοντας. Το παλιό φουγάρο του εγκαταλελειμμένου πια εργοστασίου "ΕΜΑΓΙΕ" στο βάθος είναι χαρακτηριστικό. Τα νερά της παραλίας είναι πάντα καθαρά αφού

  ο κόλπος είναι αρκετά ανοιχτός ώστε να ανανεώνονται. Τα εστιατόρια, καφέ, μπαρ, είδη δώρων, σούπερ μάρκετ και όλοι οι επαγγελματίες είναι πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν αλλά και το beach-bar στην άκρη της παραλίας θα σας δροσίσει και θα σας προσφέρει τις ξαπλώστρες δωρεάν!

 • ΓΥΑΛΙΣΚΑΡΙ

  Ένα μόλις χιλιόμετρο απ' το λιμάνι. Το χαρακτηριστικό αλσάκι με τους σκιερούς ευκάλυπτους και τ' αρμυρίκια "δένει" όμορφα με τα σμαραγδί νερά της παραλίας! Με κοκτέιλ, σνακ και τη θέα του φάρου απέναντι απολαμβάνει κανείς όμορφες ώρες χαλάρωσης!

 • ΒΟΥΡΚΑΡΙ

  Λίγοι κολυμπούν στην παραλία του Bουρκαριού, όμως τα νερά εκεί υποδέχονται τα ιστιοπλοϊκά και τα σκάφη των επισκεπτών για να περάσουν ευχάριστα στα εστιατόρια, καφέ, μπαρ, και να κάνουν τα ψώνια τους στα προσεγμένα μαγαζιά!
  Ο περίπατος κατά μήκος είναι δελεαστικός και οι φωτογραφίες με φόντο την Αγία Ειρήνη, το φάρο, ακόμη και τα ήσυχα λιγοστά σοκάκια θα σας υπενθυμίζουν τις ώρες σας στο νησί! Είναι δροσερά κατά τη διάρκεια της ημέρας και η ομορφιά του ήλιου που βουτά το απόγευμα μοναδική!

 • ΚΟΚΚΑ

  Η άγρια ομορφιά του τοπίου και τα ερείπια των παλιών αποθηκών που πλαισιώνουν την παραλία δημιουργούν μια άλλη ατμόσφαιρα, με θέα το Βουρκάρι και το λιμάνι. Το μπάνιο εκεί είναι ιδιαίτερο!!!

 • ΤΡΕΙΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ

  Εκ των οποίων η μία μόνο είναι προσβάσιμη με 4x4 αυτοκίνητο. Η μικρή καθαρή παραλία έχει μια σπάνια ομορφιά και με νότιους ανέμους είναι καλά προστατευόμενη!

 • ΚΕΦΑΛΑ

  Η πρόσβαση στην παραλία αυτή γίνεται με πλωτό, όμως αξίζει μια στάση για βουτιά σε κείνα τα νερά που καθρέφτισαν τον πρώτο προϊστορικό οικισμό του νησιού!

 • ΟΤΖΙΑΣ

  Η μεγαλύτερη παραλία στο νησί αφού το κύμα τη βρέχει για περίπου 500 μέτρα! Οι ιδιωτικές ξαπλώστρες, τα κιόσκια, τα παγκάκια από το Δήμο αλλά και τα δέντρα κατά μήκος της, την κάνουν φιλόξενη καθ' όλη τη διάρκεια του μπάνιου σας!
  Τα εστιατόρια και το περίπτερο της περιοχής είναι στη διάθεσή σας όλη την ημέρα, το μπιτς βόλεϋ και φυσικά η παιδική χαρά περιμένει εκεί όλους τους εξερευνητές και αθλητές κάθε ηλικίας!

 • ΛΑΔΟΥ

  Η πρόσβαση από τη θάλασσα ή από ένα μικρό, σύντομο μονοπάτι λίγο βοριότερα του Οτζιά, την καθιστά την πιο ιδιωτική παραλία! Ειναι μικρή και αρκετά προστατευμένη αφού μόνο ο δυτικός άνεμος μπορεί να τη βρει.

 • ΚΑΣΤΡΙΑΝΗ

  Με το σκάφος φτάνοντας κάτω απ το μοναστήρι της Παναγίας της Καστριανής
  η μικρή παραλια κοντά της με την άγρια ομορφιά, σας περιμένει!

 • ΣΠΑΘΙ

  Τα νερά! Διαυγή και πολύ δροσερά! Η παραλία ειναι αρκετά μεγάλη ώστε να απολαύσετε είτε την άνεση της εξυπηρέτησης στις ξαπλώστρες στην αριστερή πλευρά της, είτε την ηρεμία της φύσης στη δεξιά πλευρά! Ο δρόμος, λόγω της έλλειψης ασφάλτου δε σας επιτρέπει να τρέξετε άρα μπορείτε ν' απολαύσετε την ομορφιά του τοπίου! Και το εστιατόριο είναι εκεί όλη την ημέρα για εσάς!

 • ΚΑΛΗΔΟΝΥΧΙ

  Ο χωματόδρομος που οδηγεί και σ' αυτή την παραλία δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην απόλαυση της διαύγειας και της δροσιάς των νερών της! Το κύμα παίζει με τα βότσαλα και σας περιμένουν όλα αυτά για ένα ήρεμο μπάνιο!

 • ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ

  Η σαν απο κόσκινο άμμος έτοιμη να σας αγκαλιάσει και τα καθαρά νερά τη διακρίνουν όμως η πρόσβαση γίνεται με το πλωτό σας ή από την παραλια "Καλυδονύχι". Οπότε με αθλητικά παπούτσια και προμήθειες, λίγο νοτιότερα βρίσκεστε σ' ενα επίγειο παράδεισο!

 • ΣΥΚΑΜΙΑ

  Δροσερά και πεντακάθαρα τα νερά της ανατολικής αυτής παραλίας. Είναι σχετικά μεγάλη και από τις πιο όμορφες του νησιού αφού συνδιάζει άμμο και βοτσαλάκι! Εκεί φτάνει κανείς από τη Πέρα-Μεριά και ο δρόμος είναι χωμάτινος, όμως για μικρή απόσταση πριν το τέλος. Οι προμήθειες θα ήταν μια καλή σκέψη, για να απολαύσετε το σημείο κάτω απ' τις σκιές και οπωσδήποτε νερό!

 • ΨΑΘΙ

  Ανατολικά του νησιού και διανύοντας πάλι λίγο χωματόδρομο μπορείτε
  να βρεθείτε στη μικρή, ερημική αυτή παραλία με άμμο και βοτσαλάκι, όμως
  οι προμήθειες πρέπει να έχουν γίνει από πριν!

 • ΟΡΚΟΣ

  Βρίσκεται ανατολικά του νησιού και η πρόσβαση γίνεται απ τη μέση περίπου του δρόμου Ιουλίδας-Κατωμεριάς. Τα ίχνη των παλιών μεταλλίων που λειτουργούσαν στη περιοχή ειναι εμφανή και η παραλία με άμμο και βότσαλο, τα καθαρά νερά της και τα δέντρα με τη σκιά τους, είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν!

 • ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ

  Ανατολικά και αυτή η παραλία με πρόσβαση από τη θάλασσα αλλά και από ιδιαίτερα δύσβατο χωματόδρομο μέσω της περιοχής "Ελληνικά". Οι ορμίσκοι εκεί, η άμμος σε συνδιασμό με τα βότσαλα και τα πεντακάθαρα νερά την κάνουν δελεαστική. Είναι σχετικά ερημική για ήσυχο παραθερισμό και φυσικά ειναι καλό να έχετε προμήθειες μαζί!

 • ΣΤΡΙΓΚΟΥ - ΠΟΥΝΤΑΡΙ

  Δύο μικρές παραλίες που η πρόσβαση γίνεται κυρίως με σκάφος, απομονωμένες και ανέγγιχτες!

 • ΤΣΙΛΑΦΙ

  Ένα μικρό παραλίμανο της παραλίας του Αγίου Φιλίππου που μπορείτε να φτάσετε ως εκεί από δρομάκι που υπάρχει, για ακόμη μεγαλύτερη ηρεμία!

 • ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

  Η πρόσβαση γίνεται δια θαλάσσης ή από γραφικό μονοπάτι. Η όμορφη παραλία με βοτσαλάκι και άμμο σταματά εκεί που ξεκινούν τα κρυστάλλινα και διαυγή νερά στα οποία καθρεφτίζεται το γραφικό εκκλησάκι που έδωσε τ' όνομά του στην περιοχή!

 • ΠΟΛΕΣ - ΚΑΡΘΑΙΑ

  Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο παραλίες τις οποίες διαχωρίζει αρμονικά ο λόφος της αρχαίας πόλης Καρθαία. Λίγο πιο ανοιχτά από κει υπάρχει ένα μικρό νησάκι στο οποίο μπορείτε να κολυμπήσετε και να το "κατακτήσετε". Η πρόσβαση δια θαλάσσης, μέσω ενός από τα μονοπάτια μας ή μετά την άφιξή σας στην παραλία της Καλησκιάς. Οι προμήθειες είναι απαραίτητες αφού είναι απομακρυσμένες. Τα νερά; Πεντακάθαρα. Η παραλίες με άμμο και βότσαλο και η ενέργεια της περιοχής μοναδική! Επισκεφθείτε τα μνημεία και ταξιδέψτε στο χρόνο! Στην άκρη της μίας απ' τις δυο παραλίες υπάρχει και το εξωκλήσι της Παναγίας των Πόλων στο οποίο γίνεται μεγάλο πανηγύρι κάθε χρόνο του Αγίου Πνεύματος!

 • ΣΤΡΑΒΟΤΡΑΧΗΛΑ

  Μια σχετικά μικρή παραλία νοτιοανατολικά του νησιού, με πρόσβαση από το χωματόδρομο για την "Καλησκιά" παίρνοντας τη δεξιά κατεύθυνση.
  Ερημική και ιδανική για να ξεχάσετε τις έννοιες!

 • ΚΑΛΗΣΚΙΑ

  Νοτιοανατολικά του νησιού μας, σας περιμένει μια παραλία έκπληξη. Στο δρόμο για τις Πόλες θα βρείτε την παραλία με 4-5 δέντρα για σκιά και νερά σαν από άλλες χώρες!

 • ΣΧΙΝΟΣ

  Νότια του νησιού και από το δρόμο της περιοχής "Χαβουνά" με 4x4 φυσικά συναντάται η παραλία αυτή! Είναι όμορφη και μπορείτε να βρείτε τα ίχνη στο νερό, την άμμο και τα βράχια από τις εγκαταστάσεις της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας που υπήρχε παλιότερα εκεί. Ειναι ερημικά, αλλά καθαρά και φιλόξενα!

 • ΑΒΥΘΟΥ

  Στη συνέχεια του δρόμου μετά το "Λιπαρό" ανακαλύπτει κανείς την απομονωμένη παραλία με την ονομασία "Αβύθου". Είναι προστατευμένη από τα βράχια, ερημική και πεντακάθαρη! Προμήθειες είναι καλό να υπάρχουν και πάλι!

 • ΛΙΠΑΡΟ

  Νοτιοδυτικά του οικισμού "Καμπί" η πρόσβαση της παραλίας αυτής γίνεται από ιδιωτικό δρόμο, γι' αυτό και είναι καλύτερα να είστε προσεκτικοί με τις πόρτες που βρίσκετε στη διαδρομή. Τις κλειστές τις κλείνετε ξανά μετά το πέρασμά σας, το οποίο θα πρέπει να γίνει με όχημα που αγαπά το χωματόδρομο. Τα νερά είναι υπέροχα και η άμμος χρυσαφένια!

 • ΚΑΜΠΙ

  Νοτιοδυτικά του νησιού και 3km περίπου απ τον Κούνδουρο, με ασφάλτινο δρόμο πια, βρίσκεται το "Καμπί". Τα χαρακτιριστικά σπιτάκια σκαρφαλωμένα πάνω στα βράχια με το κύμα να τα χαϊδεύει ήταν παλιά αποθήκες που χρησίμευαν στην εξαγωγή της χαμάδας! Τώρα πια κατοικούνται και κάθε καλοκαίρι σχηματίζεται ένα παρεάκι απο φιλόξενους Τζιώτες. Τα νερά είναι διαυγή και τιρκουάζ,
  η παραλία έχει άμμο και βότσαλα, υπάρχουν δέντρα και κιόσκια για σκιά και όταν πεινάσετε στρέψτε το βλέμμα σας στην ταβερνούλα πάνω απ' την παραλία και καθήμενοι εκεί απολαύστε τη θέα, τη θάλασσα να στραφταλίζει και τα μαγειρευτά φαγητά!

 • ΛΥΓΙΑ

  Ο κολπίσκος της Λυγιάς συναντάται στο δρόμο απο Κούνδουρο για Καμπί.
  Είναι μια μικρή παραλία με βότσαλο κυρίως και νερά πεντακάθαρα! Το μικρό πέτρινο σπιτάκι πάνω στην άμμο, σας κρατά συντροφιά και οι λιγοστές σκιές σας περιμένουν.

 • ΦΡΕΑ

  Η παραλία του Φρέα απ' έχει λίγες μόνο δεκάδες μέτρα απ' τον Κούνδουρο.
  Με νερά διαυγή, παραλία με ψιλό βοτσαλάκι κυρίως και σκιές από δέντρα και κιόσκια, σας περιμένει!

 • ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΙ (ΜΠΟΥΡΙ)

  Μια μικρή αλλά πολύ καλά οργανωμένη παραλία με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι.
  Τα λαχταριστά τιρκουάζ νερά είναι εκεί για να τα οργώσετε με τα θαλάσσια αθλήματα για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις! Θα βρείτε ακόμη ομπρέλες και ξαπλώστρες για να χαλαρώσετε και να διαβάσετε το βιβλίο σας!

 • ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

  Θεωρείται απο τις πιο τουριστικές παραλίες πάνω στο νησί. Οι εγκαταστάσεις έχουν εξαιρετική οργάνωση αφού μπορείτε να βρείτε απο καφέ και ξαπλώστρες μέχρι φαγητό και μίνι μάρκετ. Η παραλία είναι με άμμο κυρίως και στην άκρη υπάρχουν μερικά βράχια που έχει λειάνει πια η θάλασσα και κάνουν το τοπίο ιδιαίτερο! Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα, ιδανικά ζεστά και κάπως ρηχά στην αρχή!

 • ΑΓ. ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ

  Μια λιλιπούτεια παραλία με ψιλό βοτσαλάκι και νερά να τα πιεις στο ποτήρι είναι η παραλία του Αγίου Αιμηλιανού που η πρόσβαση γίνεται κάτω ακριβώς από το εξωκλήσι! Δεν υπάρχει σκιά και οργάνωση οπότε φροντίστε και απολαύστε!

 • ΚΑΣΤΕΛΑΚΙΑ

  Ανάμεσα στις "Ποίσσες" και τον Κούνδουρο, πάνω μακριά από το δρόμο διακρίνει κανείς δύο μικρές παραλίες για τις οποίες παίρνεις το χωμάτινο δρομάκι από την άσφαλτο ώστε να φτάσεις. Είναι απομονωμένες και παραδεισένιες!

 • ΠΟΙΣΣΕΣ

  Δυτικά του νησιού συναντάτε τη παραλία των "Ποισσών"! Μεγάλη σε έκταση και πολύ καλά οργανωμένη με φιλέ για βόλεϊ και ξαπλώστρες στην αμμουδιά, με δέντρα για σκιά και νερά πεντακάθαρα για δροσιστικές βουτιές. Λίγα μέτρα από την παραλία, το μοναδικό κάμπινγκ του νησιού ενώ γενικά στην περιοχή υπάρχουν εστιατόρια αλλά και μίνι μάρκετ.

 • ΒΡΟΣΚΟΠΟΣ

  Μια δυτική παραλία που η πρόσβαση είναι σαφώς ευκολότερη από τη θάλασσα αφού ο χωματόδρομος είναι ακόμη αρκετά δύσβατος. Τα νερά είναι εκπληκτικά και υπάρχουν αρμυρίκια ώστε να καθήσετε στη σκιά τους! Οι προμήθειες είναι καλό να υπάρχουν και σ' αυτόν τον προορισμό.

 • ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ

  Μια παραλία με άμμο και πεντακάθαρα νερά, χωρίς φύκια συναντάτε δυτικά
  και η πρόσβαση για εκεί γίνεται από το δρόμο για το Βρόσκοπο, ο οποίος είναι χωμάτινος, ενώ μπορείτε να πάτε και με σκάφος. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας προμήθειες, αφού δεν είναι οργανωμένη.

 • ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ

  Αρκετά απομονωμένη και ερημική και αυτή η παραλία, αφού η πρόσβαση από το χωματόδρομο είναι αρκετά δύσκολη, όμως δια θαλάσσης θ' απολαύσετε στιγμές ηρεμίας! Η αμμουδιά ειναι καθαρή αφού δεν υπάρχει ιδιαίτερη προσέλευση και το νερό υπέροχο! Ομπρέλα και προμήθειες θα ήταν καλό να έχετε μαζί σας.

 • ΜΑΥΡΑΜΠΕΛΙ

  Στη δυτική πλευρά του νησιού είναι άλλος ένας κρυφός επίγειος παράδεισος,

  με τα διαυγή σμαραγδί νερά του να χαϊδεύουν το ψιλό βοτσαλάκι και την άμμο στην παραλία. Η πρόσβαση γίνεται από το χωματόδρομο (Μυλοποτάμου-Σκλαβονικόλα) και φυσικά από τη θάλασσα.

 • ΞΥΛΑ

  Μια οργανωμένη παραλία στα δυτικά, μόλις 4km νοτιότερα της Κορησσίας με το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής χωμάτινο όμως κατά την άφιξή σας
  θ' αποζημιωθείτε αφού τα δροσερά, καθαρά βαθιά νερά και η καθαρή άμμος με ξαπλώστρες και ομπρέλες θα σας καλοδεχτούν!

 • ΠΛΑΤΙΑ ΑΜΜΟΣ

  Μια μικρή παραλία, αξιαγάπητη με άμμο που λίγοι τη γνωρίζουν. Είναι η πρώτη που συναντά κανείς ξεκινώντας από την Κορησσία για τα Ξύλα. Η πρόσβαση γίνεται απο χωματόδρομο και είναι σχετικά εύκολη.